Mapamond (15.04.2016)

Cutremur cu magnitutidinea de 6,5 grade pe scara Richter in Japonia. Acesta a provocat cel puțin 9 morti si 1000 de raniti, dintre care 22 in stare grava. Seismul – cu epicentrul situat la adancimea de 11 kilometri – a avut nu mai putin de 120 de replici. Zeci de cladiri – mai ales case vechi de lemn – s-au prabusit  si, in mai multe zone, s-au declansat incendii ori inundatii. 33.000 de persoane s-au refugiat in sute de centre deschise in cladiri publice unde au primit mancare si s-au adus paturi.

Un rinocer urias a fost ucis intr-o rezervatie din India, la doar cateva ore dupa ce fusese vizitata de Ducele si Ducesa de Cambridge.  88 de cartuse goale au fost gasite langa animal, relateaza Daily Mail.Imaginile surprinse la fata locului arata animalul mutilat, cu cornul scos.

Olanda impresioneaza si anul acesta prin numarul exagerat de flori din Parcul Koikănof, cea mai mare gradina de bulbi din lume. Aproximativ 7 milioane de fire de flori vor delecta turistii in stilul Epocii de aur olandeze, adica una dintre cele mai prospere din istoria tarii. 100.000 de lalele si alte flori vor fi asezate sub forma de vapoare sau case. In plus, turistii vor putea admira o rochie de mireasa realizata din orhidee albe.  Din luna martie pana in luna mai sunt asteptati sa viziteze parcul peste 800.000 de oameni.