Mapamond (15.03.2017)

Autorităţile australiene au lansat un avertisment cu privire la riscurile reprezentate de utilizarea unor dispozitive electronice alimentate pe bază de baterii la bordul unor aeronave, după ce o femeie s-a ales cu arsuri şi cu faţa înnegrită atunci când au explodat căştile sale în timpul unui zbor de linie Beijing-Melbourne, relatează BBC News. Femeia a adormit în timpul zborului, fiind apoi trezită brusc de zgomotul puternic al unei explozii, potrivit primelor informaţii. Aceasta şi-a dat jos imediat căştile, care erau deja cuprinse de flăcări.”Mi-am atins faţa, iar căştile au alunecat în jurul gâtului meu. Continuam să simt cum acestea ard şi le-am aruncat pe podea”,a declarat femeia.

Piraţii înarmaţi au capturat un tanc petrolier ce avea la bordul său opt cetăţeni şi cer răscumpărare pentru eliberarea vasului, au anunţat Forţele Navale ale Uniunii Europene, citate de Reuters. Pirații au deturnat petrolierul Aris 13, aceasta fiind prima capturare de acest fel, în regiune, din anul 2012. Căpitanul  a afirmat că mai multi bărbaţi înarmaţi se află la bordul navei sale si a raportat că nava ar fi fost urmărită cu o zi înainte de a dispărea de două ambarcaţiuni sportive.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prezidenţial, pentru a permite unor trupe din regiunea separatistă a Osetiei de Sud să fie încorporate în rândurile armatei Rusiei, relatează Reuters. Moscova a recunoscut în urmă cu nouă ani independenţa Osetiei de Sud şi a două regiuni separatiste ale Georgiei. De asemenea, recunoaşterea regiunilor separatiste a avut loc în urma unui război de şaisprezece zile între Rusia şi Georgia.