Mapamond (15.01.2017)

O ambarcaţiune la bordul căreia se aflau peste 100 de migranţi s-a răsturnat sâmbătă în apele îngheţate din largul coastelor Libiei, iar doar patru persoane au fost salvate după ore de căutare, au anunţat organizaţii umanitare. Opt cadavre au fost recuperate, iar conditiile meteorologice au afectat cautarile, care s-au desfășurat la 50 de kilometri in largul coastelor libiene. Vasta majoritate a ambarcatiunilor cu migranti pleaca de pe coastele libiene, unde traficantii le cer migrantilor disperati sute de dolari de persoana ca sa-i treaca Marea Mediterana.

O nouă tragedie în India. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiul unei nave care transporta, sâmbătă, credincioşii de la o sărbătoare religioasă, în estul Indiei. Ambarcaţiunea nemotorizată şi supraîncărcată s-a răsturnat în apropiere de Patna. Printre supravieţuitori, se află şi un copil de 18 luni, care a fost spitalizat. Autorităţile au cerut deschiderea unei anchete în acest caz. Naufragiile sunt frecvente în India, cauzele fiind în general starea precară a ambarcaţiunilor şi supraîncărcarea acestora cu pasageri.

În total, 20 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost rănite în cursul unui accident produs vineri pe un drum de pe zona de coastă a Ecuadorului între un autobuz și o furgonetă pentru transportul elevilor. Serviciile de prim ajutor nu au precizat numărul total al pasagerilor din cele trei vehicule. Furgoneta nu transporta elevi în momentul accidentului. Impactul, în care a fost implicat și o mașină de teren, s-a produs în sud-vestul tarii.