Mapamond (14.09.2016)

Un autocar care transporta turişti de mai multe naţionalităţi s-a răsturnat în Barcelona. S-au înregistrat 24 de răniţi, dintre care trei sunt în stare gravă. Accidentul s-a produs pe şoseaua de centură a oraşului, a transmis un purtător de cuvânt pentru serviciile de urgenţă. Şoferul şi ceilalţi 23 de răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital. Printre pasageri nu s-a numărat niciun român. Sunt, în schimb, irlandezi, britanici, germani, polonezi, belaruşi, lituanieni şi spanioli, a transmis acelaşi purtător de cuvânt.

Militari iranieni au amenințat că vor doborî avioane de recunoaștere maritimă aflate în misiuni de patrulare deasupra Golfului Persic, a declarat un responsabil militar american, ce s-a exprimat sub protecția anonimatului. Potrivit Pentagonului, Iranul și-a multiplicat acțiunile de intimidare față de navele sau avioanele militare americane în Golf. În cazul la care a făcut referire responsabilul menționat, amenințările au vizat două avioane americane de supraveghere maritimă, care efectuau misiuni separate în aceeași regiune deasupra Golfului, în spațiul aerian internațional.

Cancelarul Angela Merkel s-a confruntat cu numeroase critici în legătură cu modul în care a gestionat criza refugiaților din Germania, însă partidul său conservator a câștigat un nou membru datorită poziției pe care cancelarul german a avut-o în legătură cu acest subiect – nimeni altul decat un refugiat sirian în vârstă de 41 de ani. Decizia Angelei Merkel în urmă cu un an de a deschide granițele țării pentru a permite refugiaților — aproximativ un milion — să intre în Germania, precum și refuzul ei de a impune un număr limită de refugiați pe care țara îi poate primi, au stârnit diviziuni profunde în cadrul formațiunii sale politice și o scădere bruscă a popularității sale.