Mapamond (14.08.2017)

Elefanții sunt folosiți pentru salvarea victimelor inundațiilor din Nepal. Animalele sunt folosite pentru a trage plutele care să transporte în locuri sigure peste 500 de persoane aflate în pericol, scrie BBC News. Inundațiile și alunecările de teren din ultimele zile au afectat până acum peste 100.000 de persoane, informează Cruce Roșie. Cel puțin 49 de persoane au fost ucise de inundații și alte 17 sunt date dispărute. Elefanții au fost deja folosiți  pentru a duce turiștii de la hotelurile afectate până la cele mai sigure drumuri sau aeroporturi din apropierea capitalei.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise în urma unui atac terorist în Burkina Faso. Atacul a început aseară la ora locală 21.00, pe un bulevard aglomerat din Ouagadougou.  „Am văzut că erau mai multe camioane sau jeepuri care intrau pe strada mea, cu (…) ofiţeri ai armatei locale, cu AK47, desfăşuraţi în faţa casei mele”, a povestit un martor. “Am auzit multe focuri de armă şi după aceea m-am speriat şi am intrat înăuntru.”, a adăugat bărbatul. Conform autorităților, printre victime se numără un cetăţean turc și un francez. Burkina Faso face parte din regiunea Sahel, unde sunt active mai multe grupări islamiste.

24 de persoane au fost omorâte în Kenya ,în urma violențelor post-electorale, scrie CNN. Potrivit Comisiei Naționale pentru Drepturile Omului din Kenya, printre victimele protestelor se numără și o fetiță de 9 ani. Violențele au avut loc după realegerea președintelui Uhuru Kenyatta. Oponentul său, Raila Odinga, l-a acuzat pe acesta că votul a fost falsificat. Kenyatta a câștigat cu o majoritate de 54%.  Acuzațiile au stârnit îngrijorări în rândul autorităților care se tem de o divizare a populației. Fiind cea mai mare economie din Africa de est, Kenya este o importantă rută de acces pentru comerț și oferă stabilitate într-o zonă tensionată. În ciuda incidentelor, cea mai mare parte a populației a rămas calmă după alegerile prezidențiale.