Mapamond (14.05.2016)

Presa rusa scrie despre scutul de la Deveselu si baza din Polonia ca sunt ineficiente in fata rachetelor balistice si reprezinta o risipa de bani. “In primul rand nu va face decat sa saraceasca Statele Unite si, in mai mica masura, Uniunea Europeana, pentru ca sistemele de aparare antiracheta sunt incredibil de costisitoare, au o eficienta incerta si este putin probabil sa fie folosite vreodata”, a declarat analistul Jason Ditz, de la centrul de reflectie Antiwar.

O bataie generala intr-un cimitir din Moscova a dus la cel putin 2 morti si peste 20 de raniti relateaza BBC. Potrivit presei ruse, numarul mortilor ar putea creste. Politia rusa a facut in jur de 50 de arestari in urma incidentului. Russia Today sustine ca la bataie au participat in jur de 400 de persoane, majoritatea “migranti inarmati cu bate si unelte din metal”.  Politia rusa a lansat o ancheta in acest caz.Din primele informatii ar fi vorba de o rafuiala intre migranti din Asia Centrala si cei din zona Caucazului, toti angajati ai cimitirului.

Sute de oameni au fost evacuati dupa ce o bomba din cel de- al doilea Razboi Mondial a fost descoperita ingropata sub un loc amenajat pentru joaca, intr-o scoala din orasul Bath, in Marea Britanie. Politia a declarat ca bomba, care cantarea peste 200 de kilograme, a fost dezactivata de catre specialistii veniti la fata locului. Zona va ramane inchisa pana cand bomba va fi scoasa in siguranta.