Mapamond (14.03.2017)

Cel puţin 49 de persoane, inclusiv mai mulţi turişti europeni şi chinezi, au fost rănite în centrul Turciei, după ce trei baloane cu aer cald au aterizat forţat din cauza vântului puternic, relatează The Associated Press, citând presa turcă. Potrivit agenţiei cele trei baloane cu aer cald efectuau zboruri de agrement într-o zonă turistică populară pentru relieful vulcanic, oraşele subterane şi bisericile săpate în stâncă.Nouă dintre persoanele rănite au suferit fracturi, în timp ce restul au suferit doar răni uşoare şi au fost externaţi rapid din spitale.

Tragedie de proporţii în Spania, unde doi români au murit, iar un altul este în stare gravă, după ce maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident în lanţ. Carambolul s-a produs în nord-estul Spaniei, pe o autostradă din provincia Navarra. Cei trei români se aflau într-o maşină, care, se pare, a fost prima izbită de TIR. Şoferul autotrenului a scăpat mastodontul de sub control şi a intrat pe contrasens, unde a făcut prăpăd. A spulberat maşina românilor, apoi alte trei automobile, potrivit presei spaniole. Pentru recuperarea răniţilor, a fost nevoie de mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv de descarcerare. Poliţiştii, de asemenea, au intervenit imediat şi încearcă să afle cauzele tragediei.

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a avut loc în vestul Indoneziei, informează presa internationala.Seismul s-a produs provincia Aceh, potrivit Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică din Indonezia.Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 10 km sub fundul mării, a declarat un reprezentant al agenției pentru sursa citată, conform Global Times. Acesta a precizat că nu a fost emisă o avertizare imediată de tsunami.Indonezia este o țară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită “Cercul de foc al Pacificului”, cea mai întinsă și activă regiune vulcanică de pe Terra.