Mapamond (14.02.2016)

Dr. Silvia Rios de la Institutul de Neurologie din Montreal și colegii săi de la secția de neurologie a Universității McGill au făcut un experiment ale cărui rezultate s-au dovedit a fi uimitoare.Practicarea tangoului argentinian ar putea ameliora unele simptome ale bolii Parkinson. Medicii care tratează această boală încearcă să găsească mijloace pentru îmbunătățirea echilibrului și a mersului pacienților. Medicii  au propus unui număr de 18 bolnavi să participe la lecții de tango argentinian cu parteneri sănătoși. Lecțiile au fost asigurate de doi profesori, de două ori pe săptămână câte o oră, iar evaluarea a avut loc după trei luni, rezultatul fiind, evident,spectaculos si incurajator pentru toti cei care sufera de aceasta afectiune.

Un sot indragostit a ilustrat viata de familie in 365 de desene. Povestea romantica a fost publicata pe internet si inspiră cuplurile din lumea întreagă să nu uite să celebreze iubirea în fiecare zi.Fotograf de nunți Curtis Wiklund,originar din Michigan, acesta a desenat, în fiecare zi, timp de un an, aspecte din viața petrecută alături de soția sa. „Mulți oameni ne-au spus că ne-au cunoscut mai bine prin desenele acestea, ca și cum ar fi tras cu ochiul în viața noastră personală”, a marturisit autorul intr/un interviu acordat unei televiziuni locale din Michigan. Fotografiile ilustrează momente din viața de familie: de la banalul trezit de dimineață și spălat pe dinți, până la emoționanta clipă a aflării rezultatului pozitiv al unui test de sarcină . Simple, dar pline de tandrețe, desenele arată, încă o dată, că întotdeauna există loc în viața noastră pentru romantism.

Charlotte von Schedvin si Kumar Mahanandia sunt cuplul a caror poveste de dragoste, producatorii de film vor sa o ecranizeze .Cei doi fac parte din clase sociale diferite,el fiind un talentat student la arte, sarac lipit pamantului. Talent tânărului indian i-a adus impreuna cand Charlotte i-a cerut sa-i picteze portretul.S-au indragostit, iar doi ani mai tarziu s-au casatorit intr-o ceremonie traditionala indiana.Charlotte a fost nevoita sa se intoarca singura in Suedia, pentru ca soțul trebuia sa-si termine studiile. Timp de un an, si-au trimis scrisori iar familia bogata a fetei s-a oferit sa-i plateasca tanarului indian un bilet de avion catre Suedia, dar el nici n-a vrut sa auda. Si-a dorit sa gaseasca o metoda prin care sa poata sa ajunge prin propriile puteri la sotie. Si-a vandut putinul pe care-l avea si din banii stransi a cumparat o bicicleta. A urmat o lunga calatorie catre Sudia traversând mai multe state. Patru luni mai tarziu, a ajuns in Suedia.De atunci, cei doi sunt de nedespartit. Au impreuna doi copii, iar Pradyumna este un artist cunoscut si ocupa functia de ambasador cultural intre India si Suedia.