Mapamond (13.10.2016)

SUA a anunțat că a lovit locații unde sunt amplasate radare în Yemen, după ce una dintre navele sale din Marea Roșie a fost atacată, pentru a doua oară în câteva zile.Pentagonul spune că țintele se află pe teritoriul controlat de rebelii.Este pentru prima oară când SUA au tras în ținte ale rebelilor, de la începutul conflictului în Yemen.În declarația inițială, Statele Unite au anunțat că este vorba despre trei locații implicate în atacurile recente de rachetă și că acestea au fost distruse.

Rusia a cerut oficialilor ţării să îşi cheme acasă rudele care lucrează în străinătate, în urma tensiunilor privind izbucnirea unui război mondial.Se pare că cererea a fost făcută de însuşi Vladimir Putin, această recomandare fiind adresată politicienilor şi oficialilor de rang înalt.Toate acestea fac parte din pachetul standard de măsuri pentru pregătirea elitelor pentru marele război”. Anunţul a venit după ce Putin şi-a anunţat vizita oficială în Franţa, după ce Moscova a fost criticată pentru rolul său în conflictul sirian.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că cetățeanul român care a fost răpit în Nigeria în cursul zilei de luni, a fost eliberat. Dar aceeași instituție a mai transmis un mesaj important, cu această ocazie.MAE a transmis că recomandă românilor care se află în situații de conflict cu risc major de securitate să contacteze cea mai apropiată misiune diplomatică din România pentru a-și înregistra prezența în regiune, potrivit Mediafax.Prin acest mod, ei pot beneficia de o asistență consulară cât mai eficientă.