Mapamond (13.02.2017)

Cel puţin patru persoane au decedat, după ce nouă schiori au fost prinşi de o avalanşă care a avut loc în cursul dimineţii de luni, în zona lacului Tignes din Alpii francezi, relatează cotidianul Le Figaro, pe pagina electronică. Echipajele de salvare continuă căutarea schiorilor îngropați sub zăpadă, în urma incidentului. Mai multe elicoptere participă la operaţiunile de căutare, care se desfăşoară în afara unei pârtii aflate la aproximativ 2.100 de metri altitudine.

Aproximativ 190.000 de oameni din nordul Californiei au primit ordin să îşi evacueze locuinţele, după ce barajul Oroville Dam, cel mai inalt din SUA, a fost slăbit de ploile abundente, relatează Associated Press.* Mai bine în siguranţă decât să îmi pară rău. Mai bine mutăm oamenii în afara zonei, pentru siguranţă”, au declarat oficialii. Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a emis de asemenea un ordin de evacuare pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, dupa ce a primit confirmarea ca o parte insemnata a barajului s-ar putea prăbuşi în orice clipă. Nivelul apei din lacul de acumulare a crescut din cauza ploilor abundente şi ninsorilor din California, după ani de secetă severă.

Accident spectaculos pe o autostradă din Statele Unite! Un camion a fost răsturnat de vântul extrem de puternic, iar vehiculul, care circula cu viteză destul de mare, a ajuns peste o maşină de politie staţionată pe o autostradă interstatală. Şoferul tirului a ignorat avertismentele de reducere a vitezei şi a pierdut controlul volanului. Camionul său a distrus maşina de poliţie, care tocmai intervenise la un alt accident. Din fericire, în maşină nu se afla nimeni.