Mapamond (13.01.2017)

Cel puțin 52 de persoane au murit în Franţa, în urma epidemiei de gripă provocate de virusul H3N2 care a produs până acum zeci de mii de îmbolnăviri. În Franţa, sezonul gripei a început mult mai devreme, din a doua jumătate a lunii decembrie 2016. Oficialii vorbesc despre o epidemie deosebit de virulentă. Spitalele din Hexagon sunt depăşite de situaţie, dar specialiştii avetrtizează că vârful epidemiei va veni abia săptămâna viitoare.

Rusia consideră că sosirea a 3.500 de soldați americani în Polonia reprezintă un risc la adresa securității sale naționale. Operațiunea a fost decisă, în 2016, de NATO pentru consolidarea flancului estic.Țările membre NATO sunt îngrijorate de o Rusie tot mai agresivă, iar aceasta este cea mai mare desfășurare de forțe americane din Europa, în ultimele decenii.Cartierul general al brigăzii a fost stabilit la Zagan, în vestul Poloniei, unde va avea loc sâmbătă o ceremonie oficială.

Ultimele zile ale familiei Obama la Casa Albă au fost marcate de un incident teribil care face înconjurul lumii. Celebra cățelușă Sunny, în vârstă de patru ani, a cuplului prezidențial a mușcat de față o adolescentă care s-a aplecat să o sărute.Imaginea cu obrazul însângerat al victimei, bună prietenă cu Malia, fiica cea mare a lui Barack Obama, a devenit virală în mediul online, medicul prezidențial precizând că leziunea necesită câteva puncte de sutură și că, cel mai probabil tânăra va rămâne cu o cicatrice permanentă.