Mapamond (12.12.2016)

Doliu national in Bulgaria, dupa tragedia de pe calea ferata. Bilantul victimelor accidentului a ajuns la 8. Sapte vagoane au sarit de pe sine la intrarea în gara din satul Hitrino, situat la 280 de km nord-est de capitala Sofia. In degringolada, au lovit firele de electricitate si au explodat cu o forta teribila, intrucat garnitura transporta substante foarte periculoase: propan butan si propilena.Seful guvernului a precizat ca se asteapta sosirea a doua macarele din Romania, cu ajutorul lor urmand sa fie ridicate cisternele pe masura ce vor fi golite. Aceasta operatiune se desfasoara cu mare atentie, pentru a nu fi puse in pericol vietile celor implicate.

Bilantul dublului atentat de sambata seara din Istanbul a crescut la cel putin 44 de morti, dintre care 36 de politisti si 8 civili. Acest dublu atentat, care a avut loc intr-un cartier foarte frecventat din Istanbul, in apropiere de stadionul echipei de fotbal Besiktas, a fost revendicat de o grupare radicala kurda, Primul atac a fost comis prin intermediul unui vehicul-capcana, cel de-a doilea de un atacator sinucigas.

Aparitie stranie pe o plaja din Noua Zeelanda. O imagine postata duminica de o femeie s-a viralizat in cateva ore, lumea fiind intrigata de obiectul misterios aparut peste noapte, pe o plaja din Auckland. Desi misterul nu este intru totul lamurit, se pare ca obiectul de pe plaja este o formatiune stancoasa, acoperita de lipitori si crustacee, care a fost smulsa de pe fundul marii de cutremurul recent si adusa acum de valuri la tarm.