Mapamond (12.09.2016)

Cel puţin 133 de persoane au murit, iar aproape 400 sunt în continuare dispărute în urma inundaţiilor care au afectat în special provincia nord-coreeană Hamgyong de Nord, relatează presa locală. Peste 44.000 de oameni care locuiau în zonă au fost evacuaţi, după ce râul Tumangan a ieşit din matcă, în urma ploilor abundente. Zeci de mii de case şi instalaţii civile au fost distruse, iar infrastructura de transport a fost grav afectată. Autorităţile nord-coreene au anunţat că au luat măsuri de urgenţă pentru a oferi asistenţă locuitorilor din zonele inundate. Defrişările pe scară largă făcute în această ţară sunt o cauză majoră pentru efectele grave ale dezastrelor naturale în Coreea de Nord, scrie Reuters online.

Cel puţin 27 persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă, în urma unei deflagraţii produse în de sud-estul Turciei. Explozia a avut loc în centrul oraşului Van, în clădirea administraţiei provinciei. Autoritatile au declarat pentru postul CNN Turk că nu au fost înregistrate decese în urma exploziei. Acesta a mai adăugat că sediul era bine păzit şi deflagraţia nu a provocat pagube materiale prea mari, relatează Reuters.Se suspectează că explozia ar fi fost produsă de un vehicul-capcană detonat de militanţii kurzi, însă autorităţile nu au dată încă publicităţii informaţii privind acest atac.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că, urmare a incendiilor de vegetație, produse în insula Thasos, autoritățile au instituit stare de urgență, fiind evacuate câteva localități și mânăstiri toate aflate în zona sudică a insulei.De asemenea, se are în vedere evacuarea localității Theologos, vechea capitală a insulei.Focul a izbucnit sâmbătă, 10 septembrie 2016, în zona a patru localități diferite ca urmare a unor trăsnete, și apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care suflă intens, în direcția nord-sud.