Mapamond (12.05.2016)

Susţinerea candidatului republican Donald Trump este în creştere, fiind aproape egală cu cea a potenţialei sale adversare, democrata Hillary Clinton, înaintea scrutinului prezidenţial din Statele Unite, arată un sondaj efectuat de Institutul Ipsos. Rezultatele sondajelor prefigurează o cursă strânsă în scrutinul prezidenţial, programat pe 8 noiembrie.

Cele 17 picturi din epoca Renasterii, furate in noiembrie de o banda de moldoveni si italieni,de la un muzeu din Verona, au fost gasite in Ucraina, pe o insulita de pe Nistru. Dupa ce au fost recuperate i-au fost prezentate presedintelui ucrainean, Petro Porosenko. Jaful a fost catalogat drept cel mai grav furt de opere de arta din istoria Italiei, fiind discutat la Roma la cel mai inalt nivel.

Medicii britanici au efectuat primul transplant de organe infectate cu HIV. Organele au fot transplantate unui pacient infectat şi el cu HIV, care se afla pe lista de aşteptare. Până acum, persoanelor HIV pozitive le era interzis să doneze organe, iar dacă normele vor fi mai puţin stricte, mai multe organe vor fi disponibile pentru cei de pe lista de aşteptare.