Mapamond (12.02.2017)

Aeroportul din Hamburg a fost evacuat, după ce un gaz suspect a- răspândit în încintă prin gurile de aerisire.  La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie pentru a gestiona situaţia ivită. Conducerea aeroportului a decis ca toate cursele să fie anulate, iar oamenii scoşi din incintă pentru a nu fi în pericol.Totuşi, 50 de persoane care au inhalat gazul au avut nevoie de intervenţia medicilor. Aeroportul din Hamburg este printre cele mai mari din Germania, aproximativ 20 de milioane de persoane tranzitând zona.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, potrivit ministerului sud-coreean al Apărării, care a declarat că este vorba de o “provocare”ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump. Racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, din vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei. Proiectilul a parcurs circa 500 de kilometri, iar apoi a căzut în mare. Acesta este primul tir cu rachetă balistică efectuat de regimul nord-coreean după alegerea lui Donald Trump la președinția SUA.

O bătrânică de 106 ani a devenit cunoscută în întreaga lume, după ce a îmbrăcat rochia de mireasă, la o vârstă foarte înaintată.  Valdemira Rodriguez este dovada clară a faptului că dragostea nu are vârstă. Chiar dacă medicii i-au recomandat să renunţe la acest eveniment, deoarece emoţiile i-ar putea aduce grave probleme de sănătate sau chiar moartea, bătrâna nu a dat înapoi şi şi-a îndeplinit visul. Cei doi miri s-au cunoscut într-o casă de bătrâni din Sao Paolo, Brazilia şi au decis să-şi lege destinele până la moarte. Bărbatul care a dus-o în faţa altarului este cu 40 de ani mai tânăr decât ea.