Mapamond (12.01.2017)

Un raport realizat de Ministerul Apărării de la Seul afirmă că regimul lui Kim Jong-Un deţine 50 de kilograme de plutoniu. Pentru un focos nuclear este nevoie de 4-6 kilograme.Un oficial al Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat că această informaţie a rezultat din analizarea de către experţi din ţara sa şi din Statele Unite a „situaţiei operaţionale a reactorului nuclear al Coreei de Nord”. Ministerul de la Seul susţine şi că Phenianul lucrează la dezvoltarea de rachete balistice intercontinentale şi rachete capabile să fie lansate de pe submarine, deşi aceste capacităţi sunt „încă departe de a ajunge la un nivel performant”.

Furtunile de zapada creeaza probleme si in America. Omatul a depasit 2,5 metri in Muntii Sierra Nevada, iar Serviciul National de Meteorologie  a emis un avertisment de viscol pentru zona in care se afla Lacul Tahoe, pentru prima data in ultimii 9 ani. Precipitatiile din ultimele zile cazute in aceasta zona au facut ca lacul sa creasca cu 30 de centimetri, transmite Mashble. Intre timp, valul de frig polar din Europa a facut deja cel putin 60 de victime.

Un fost agent al serviciilor secrete britanice, reconvertit in consultant, este autorul controversatului raport privind presupuse legaturi intre presedintele american ales, Donald Trump, si Rusia.
Acest raport, care contine numeroase informatii si care face referire la materiale compromitatoare despre Donald Trump, in special existenta unei inregistrari video cu caracter sexual implicand prostituate sau schimbul de informatii timp de aproape un deceniu cu Kremlinul, a fost publicat . Documentul de 35 de pagini, despre care Donald Trump a afirmat ca sunt “stiri false” si ca “aceste lucruri nu s-au intamplat niciodata”, a fost redactat, de un director al cabinetului londonez de consultanta  pentru care lucreaza fosti agenti secreti.