Mapamond (11.08.2017)

O barcă cu migranți a acostat pe o plajă cu turiști în Spania, în cursul zilei de ieri. Turiștii din Cadiz au surprins imagini cu  barca plină cu migranți. Conform autorităților spaniole, 9 din cei 30 de pasageri ai bărcii au fost identificați. Toți sunt minori și nu au acte asupra lor. Ofițerii de poliție cred că migranții provin din Maroc. Aceștia vor fi duși în centre de primire, unde pot solicita azil în Spania. Până în prezent, 8.385 de persoane au ajuns pe mare în Spania anul acesta. Potrivit organizației caritabile  MSF, centrele de primire a migranților din Spania sunt deja suprapopulate și nu răspund nevoilor miilor de oameni care continuă să sosească.

Panică la metrou în Londra în această dimineață, când  un tren a luat foc. Pasagerii au fost evacuați la stația Oxford Circus. Patru persoane au fost tratate de specialiștii serviciului de ambulanță din Londra și alte două persoane au fost transportate la spital. Pasagerii au catalogat scena drept “terifiantă”. Fotografiile si filmările care au apărut în social media arată metroul plin de fum și pasageri care își acoperă fața cu hainele pentru a evita inhalarea fumului gros. ”. Cauzele incidentului sunt încă necunoscute.

Peste jumătate de milion de copii au nevoie de ajutor umanitar în Libia, a anunțat Fondul Națiunilor Unite pentru Copii. Instabilitatea politică, conflictele continue și colapsul economic afectează 550.000 de copii  din Libia. „Mai mult de 80.000 de copii sunt strămutați și copiii migranți din Libia sunt extrem de vulnerabili la abuz și exploatare, inclusiv în centrele de detenție”,a declarat Geert Cappelaere, directorul UNICEF pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord. “În interesul copiilor, UNICEF cere o soluționare politică imediată a crizei și stoparea violențelor”, a mai spus Cappelaere.

Redactor: Isabela Boantă