Mapamond (10.07.2016)

Peste o suta de britanici au luat parte la un miting de solidaritate, in fata magazinului romanesc incendiat in Norwich. Mesaje de solidaritate din partea britanicilor au fost agatate de vitrina distrusa a magazinului. Acesta a fost vizat de un atac cu torte incendiarea in primele ore zilei de vineri, pe fondul sentimentelor rasiste care zguduie Marea Britanie dupa votul pentru iesirea din UE.

Scene de cosmar in Spania: un celebru matador a murit dupa ce a fost impuns de taur. In timp ce se afla in arena si urma sa faca un spectacol inedit, toreadorul a fost impuns mortal cu coarnele de catre taur. Sotia barbatului se afla in multime  si a asistat neputincioasa la scenele tulburatoare. Noua editie a Festivalului de la Pamplona a facut deja primele victime. Cinci persoane au fost ranite in a doua zi a petrecerii, dupa ce cativa tauri au maturat tot ce le-a stat in cale.

Peste 3 mii de oameni dezbracati si pictati in albastru au iesit pe strazile orasului Hull din Marea Britanie in numele artei. Parada, cea mai mare de acest fel din Regatul Unit a fost organizata de cunoscutul artist pentru evenimente cu nuduri, Spencer Tunick. Participantii au venit din peste 20 de tari pentru a lua parte la parada. Multimea a mers in diferite locuri din oras, unde au pozat pentru renumitul artist. Fotografiile vor fi expuse in cadrul unei expozitii, anul viitor.