Mapamond (10.03.2016)

Inundatii puternice in Emiratele Arabe Unite. Ministerul Educatiei a decis sa inchida scolile miercuri si joi, dupa ce serviciile meteo au prognozat furtuni si ploi neobisnuite. Aeroportul International din Abu Dhabi a suspendat toate zborurile, iar cel din Dubai a inregistrat intarzieri, potrivit aviatiei civile.

Optsprezece persoane, printre care doisprezece polițiști egipteni, au murit într-un accident rutier în sudul Peninsulei Sinai din estul Egiptului. Accidentul a avut loc în timpul serii când un microbuz, la bordul căruia se aflau polițiștii, a intrat în coliziune cu un camion. Nordul peninsulei Sinai este cuprins de atentate jihadiste, în timp ce sudul este în general ferit de violențe.

Ambasada Rusiei la Kiev a fost ținta unui atac cu cocteiluri Molotov. De la sfârșitul săptămânii trecute, în Ucraina au loc acțiuni de solidaritate cu femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, judecată în prezent în Rusia. Manifestanții care cer eliberarea Nadiei Savcenko, considerată eroină națională la ea în țară, au aruncat cu sticle cu iod și pietre în clădirea ambasadei. Savcenko este judecată în Rusia pentru moartea a doi jurnaliști ruși, uciși în estul separatist al Ucrainei. Tribunalul rus care o judecă urmează să pronunțe verdictul în cazul său în 21 și 22 martie.