Mapamond (10.02.2016)

O româncă a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria fiind in stare gravă, dar stabilă. Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia femeii şi cu reprezentanţii spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale. În urma coliziunii frontale a două trenuri, în landul Bavaria, 11 persoane şi-au pierdut viaţa, şi peste 80 de persoane au fost rănite în accident, dintre care 18 se află în stare gravă. Alte 63 au răni minore, a precizat poliţia din Bavaria. În cele două trenuri se aflau 150 de persoane în total.

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade in Chile, care a fost resimţit şi în Argentina. Unele locuinţe au rămas fără electricitate, iar, potrivit presei locale, unele autostrăzi au fost blocate de fragmente masive de piatră desprinse din cauza cutremurului. Nu au fost înregistrate victime până în prezent. Cutremurul nu a generat condiţii pentru producerea unui tsunami.

Epidemie de meningita in nordul Italiei. Autoritatile lanseaza o campanie de vaccinare impotriva bolii, dupa ce au fost inregistrate 12 cazuri de meningita in regiunea italiana Toscana. “În zonele din Toscana în care în ultimele luni s-au înregistrat creşteri semnificative ale cazurilor de meningită, va fi efectuată o vaccinare intensivă a populaţiei”, a declarat marţi Walter Riccardi, preşedintele Institutului superior de Sănătate din Italia. “Dată fiind cantitatea mare de vaccinuri necesară, vor fi lansate negocieri cu companiile pe tema preţurilor”, a subliniat Walter Riccardi. În anul 2015, în Toscana au fost 38 de cazuri de meningită, nouă fiind mortale.