Mapamond (10.01.2017)

Consulul Rusiei în Grecia, Andrei Malanin, a fost găsit mort în apartamentul său din centrul Atenei, din cauze încă necunoscute, deși poliția elimină pentru moment ipoteza unei crime. Diplomatul rus, în vârstă de 55 de ani, nu a mers la birou, iar colegii s-au îngrijorat, deplasându-se la domiciliul său, unde l-au găsit fără viață, întins pe podea. Poliția a descoperit cheile casei în interiorul locuinței și nicio urmă de violență, astfel că prima ipoteză luată în calcul este cea de moarte din cauze naturale. Pentru concluzia finală este așteptat rezultatul autopsiei.

Președintele american ales, Donald Trump, l-a numit pe ginerele său Jared Kushner, soțul fiicei sale Ivanka, într-o funcţie cheie la Casa Albă. Acesta va ocupa funcția de consilier principal. E un cadou pe care tata socru îl face ginerelui chiar de ziua acestuia! Democrații contestă numirea. Jared, în vârstă de 35 de ani, a jucat un rol esenţial în campania prezidenţială a socrului său, iar din noua sa poziție la Casa Albă va acoperi atât politica internă, cât şi cea externă.

O furtună care s-a abătut asupra Californiei a fost fatală unui arbore legendar, din specia sequoia gigant, în al cărui trunchi fusese scobit un tunel prin care se putea trece cu maşina mică. Arborele gigant Pioneer Cabin Tree, situat în Big Trees State Park, în vârstă de peste 1.000 de ani, s-a prăbuşit, potrivit responsabililor parcului. „Am pierdut un prieten drag astăzi “, a scris un voluntar al acestui parc, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare şi însoţit de imaginea copacului prăbuşit. Uriaşul arbore măsura 76 de metri.