Mapamond (09.02.2017)

Doi soldați irakieni au fost uciși de un kamikaze care a intrat cu un vehicul capcană într-un punct de control al armatei, în apropiere de orașul Fallujah, în vestul Irakului, au anunțat responsabili militari irakieni. O sursă a poliției a confirmat bilanțul victimelor. Fallujah, controlat de anul trecut de forțele guvernamentale care au preluat controlul de la gruparea jihadistă Statul Islamic, este situat la aproximativ 50 de kilometri vest de Bagdad.

Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu care a izbucnit accidental în stația de metrou situată în Piața Italia din Paris. Publicația Le Parisien informează că în total trei persoane au suferit ușor, doi călători și un conductor de metrou. Cei trei s-au intoxicat cu fum în urma incendiului izbucnit. Conform autoritatilor, circulația metroului din Paris a fost oprită până la ora locală 0:55, din cauza fumului degajat în urma incidentului .Potrivit primelor informații, incidentul ar avea cauze de ordin tehnic.

Vremea capricioasă îi dă peste cap pe americani. La doar o zi după ce nord-estul Statelor Unite a avut parte de recorduri de temperaturi ridicate, care nu s-au mai consemnat din anii ’60-’70, acum viscolul ameninţă să paralizeze întreaga zonă. Astfel, pentru perioada urmatoare s-a anunţat închiderea unităţilor şcolare din oraşele New York, Philadelphia şi Boston. În plus, peste 2.700 de zboruri au fost anulate.”Fără îndoială va fi un şoc mare pentru populaţie. Asemenea schimbări, de la o zi la alta, sunt neobişnuite“, a afirmat şeful meteorologilor de la The Weather Channel. La Boston, se anticipează un strat de zăpadă de 45 cm, pentru New York se anticipează un strat de 40 cm, în timp ce la Philadelphia va fi de 15 cm.