Mapamond (08.04.2017)

Au aparut noi imagini cutremuratoare cu atacul sangeros de vineri, din capitala Suediei. Principalul suspect in acest caz a fost arestat si, potrivit presei locale, si-ar fi recunoscut fapta. Patru oameni au murit şi 15 au fost răniţi, după ce un camion a intrat în plin în pietonii dintr-o zonă comercială. Potrivit presei, atacatorul ar fi un cetăţean uzbek, acesta fiind usor ranit și declarându-se răspunzător de atacul terorist. În camionul folosit în atac s-ar fi găsit explozibil, informaţie neconfirmată însă de poliţie.

Armata siriană nu a utilizat arme chimice împotriva propriului popor, susțin autoritătile de la Damasc. Sunt contrazise, însă, de rezultatele primelor autopsii efectuate victimelor, care confirmă că atacul din nord-vestul Siriei a fost chimic. Președintele american Donald Trump afirmă că Statele Unite iau în calcul noi acțiuni militare în Siria, dacă se confirmă folosirea armei chimice. Autorităţile de la Damasc spun că gazul toxic s-ar fi scurs dintr-un depozit al insurgenţilor, lovit în timpul raidurilor.

Un grup de oameni din Marea Britanie a trecut Canalul Manecii in baloane cu aer cald, frumos colorate. Acestia au bătut recordul mondial pentru cele mai multe baloane cu aer cald care au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi. Entuziaştii au zburat în 80 de astfel de aparate aeriene, din oraşul Dover din Marea Britanie în Escalles, o comună din nordul Franţei, în apropiere de granița cu Belgia. Britanicii au bătut astfel recordul anterior, de 49 de baloane cu aer cald, pe care tot ei l-au stabilit acum şase ani. Evenimentul a fost organizat în scop caritabil, fiind adunate mii de lire sterline, care vor fi ulterior donate. Acum grupul de aventurieri aşteaptă omologarea performanței în Cartea Recordurilor.