Mapamond (08.04.2016)

Politia franceza a blocat doua strazi din Paris. Totul, dupa ce un barbat inarmat a tras focuri de arma, apoi s-a baricadat in casa, scrie France Info. Potrivit jurnalistului Laurent Deschamps, nu este vorba despre un atac terorist, ci de un “fanatic care s-a baricadat in casa”. Barbatul s-a predat in cele din urma. Din fericire, nu exista raniti.

Comisia Europeana analizeaza reintroducerea vizelor pentru americani si canadieni. Potrivit Reuters, Comisia Europeana va discuta acest subiect martea viitoare, avand in vedere refuzul autoritatilor americane si canadiene de a ridica obligativitatea vizelor pentru cetatenii unora dintre statele membre ale Uniunii. Pe lista tarilor membre ale UE, neincluse in programul american de ridicare a vizelor, se afla cele doua tari care au intrat in Uniune in 2007, respectiv Romania si Bulgaria, precum si Croatia, Cipru si Polonia, intrate in blocul comunitar in 2004.

Angajatii din Venezuela vor avea weekenduri prelungite in urmatoarele doua luni. Decizia vine in contextul in care economia Venezuelei este la pamant. Inflatia este la cote alarmante, oamenilor le lipsesc bunuri de baza, precum sapun sau hartie igienica, iar vietile lor sunt intrerupte constant de pene mari de curent. Guvernul a fost nevoit sa recurga la masuri extreme pentru a micsora consumul de electricitate, scrie Business Insider.Timp de doua luni, toate companiile vor functiona de luni pana joi.