Mapamond (08.02.2017)

Autorităţile australiene au inculpat doi tineri căsătoriţi, ambii în vârstă de 19 ani, despre care se ştie că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney. Autoritatile au declarat ca cei doi în vârstă de 19 ani, au primit pedepse de maxime  cu închisoare, după ce s-a descoperit că plănuiseră să comită un atac de tip jihadist. Fata a fost arestată pentru posesie de obiecte ce urmau a fi folosite pentru comiterea unor acte teroriste şi pentru posesie de documente ce aveau legătură cu un act terorist.De asemenea, poliţiştii au descoperit şi un SMS pe care femeia i l-a trimis soţului ei, căruia i-a  spus: “Vreau să comit un atac ca-n “Bonnie&Clyde”, dar în varianta islamică!”

Poliţia dintr-un oraş german din estul ţării, a evacuat o şcoală pentru descoperirea unor posibile materiale explozibile, informează Reuters. O şcoală tehnologică din Bordorsf, a fost evacuată după ce un bărbat necunoscut a solicitat elevilor să nu intre în clădire, pentru că are în rucsacul său materiale explozibile, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei.Potrivit acestuia, o anchetă este în curs, iar autoritatile încearcă să identifice bărbatul care a susţinut că ar exista o asemenea încărcătură în bagajul său.

O pensionară în vârstă de 73 de ani din Statele Unite, şi-a părăsit soţul după ce a fost şocată de decizia acestuia de a vota cu actualul preşedinte american, Donald Trump, informează The Independent. Aceasta şi-a părăsit soţul, după o căsnicie de 22 de ani, pentru că el a votat cu inamicul sustine aceasta. Femeia fost gardian de închisoare, care se descrie drept ”un democrat cu tendinţe socialiste”, a fost uimită în momentul în care soţul său a mărturisit că plănuieşte să voteze în favoarea lui Donald Trump, în cadrul alegerilor din noiembrie 2016.
Aceasta a adăugat că s-a simţit ”trădată” de susţinerea oferită de soţul său, un republican conservator, si este hotarata ca separerea lor este cel mai buna decizie.