Mapamond (07.08.2017)

Cel puțin 187 de migranți au reușit să intre în enclava spaniolă Ceuta din Maroc, relatează AFP.  Aceștia au alergat în viteză pentru a depăși postul de frontieră,în această dimineață. Enclavele spaniole Melilla și Ceuta, din nordul Marocului, sunt singurele frontiere terestre între Africa și Europa. De-a lungul timpului, acestea au devenit căi de acces preferate de imigranții clandestini africani. Un purtător de cuvânt al gărzii civile susține că nu a mai existat o astfel de tentativă în zonă de foarte mult timp . Într-o înregistrare video difuzată de o televiziune locală, pot fi văzuți tineri originari din Africa subsahariană, strigând pe străzile Ceutei ‘Bun venit în Spania!’.

În încercarea de a stopa ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluție, prin care se impun noi sancțiuni acestei țări, relatează AFP. Textul a fost adoptat cu unanimitate. Coreea de Nord a declarat că nu va negocia în legătură cu programele sale nucleare și balistice atât timp cât se află sub amenințarea SUA. ‘Dacă Statele Unite cred că sunt în siguranță peste oceanul care ne desparte, ele se înșeală amarnic’ a declarat Phenianul într-un comunicat. Țările ‘care au colaborat cu Statele Unite’ pentru a sprijini rezoluția trebuie de asemenea trase la răspundere, a mai spus Phenianul. Ca reacție la amenințarea nucleară Nord Coreeană, Organizația Națiunilor Unite intenționează să reducă cu o treime veniturile din exporturi ale regimului comunist de la Phenian.

Conform unui sondaj realizat în urmă cu câteva zile, 61% din alegătorii britanici nu sunt de acord cu  modul în care premierul May poartă negocierile cu UE în ceea ce privește Brexit-ul. Sondajul  realizat de institutul ORB International, a fost citat azi de Reuters. Luna trecută, 56% dintre britanici dezaprobau maniera în care May conduce negocierile privind termenii ‘divorțului’  de Uniunea Europeană.În luna iunie proporția era de 46%. Noul  sondaj a fost realizat în zilele de 2 și 3 august.