Mapamond (07.03.2016)

Primele camioane fara sofer ar putea fi testate in Marea Britanie. Initiativa se inscrie in planurile autoritatilor de fluidizare si imbunatatire a transporturilor, de reducere a consumului de combustibil si, implicit, a poluarii. Vehiculele urmeaza sa se deplaseze intr-un convoi compact, pilotarea fiind comandata de un singur sofer, aflat in prima masina. Restul camioanelor vor primi comenzile electronic si vor avea in cabina o persoana care sa intervina doar in cazuri de urgenta. Conform presei britanice, se asteapta ca anuntul referitor la aceste incercari pilot sa fie facut la 16 martie.

Accident grav in Mexic. Cel puţin şapte persoane au murit şi alte 21 sunt rănite, după ce un autocar a derapat de pe carosabil în vestul Mexicului. Autocarul plecase din statul mexican Oaxaca, din sud, şi se îndrepta spre oraşul Tijuana aflat la graniţa cu Statele Unite.

O femeie in stare de ebrietate, din Rusia, a lovit 17 masini in timp ce incerca sa parcheze. Incidentul i-a scos din minţi pe cei din jur, care au asistat şocati la scene și au început să o blameze. În timp ce lovea mașinile parcate, șoferița de 26 de ani vorbea şi la telefon. Autortităţile i-au interzis sa se mai urce la volan timp de 8 ani.