Mapamond (06.05.2017)

Celebrul actor Steven Seagal are interdicţie să intre în Ucraina, fiind considerat de autorităţi o ameninţare la adresa securităţii naţionale, după ce anul trecut el a primit cetăţenie rusă. Într-un interviu, Seagal a spus că se gândeşte la pre;edintele Vladimir Putin “ca la un frate”. Astfel, acesta se află pe lista neagră a autorităţilor din Ucraina, impreuna cu muzicianul Goran Bregovici. Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că i-a interzis accesul în ţară timp de cinci ani.

Un mare vulcan din America, Fuego, a redevenit activ. Potrivit Institutului Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologiei şi Hidrologiei, activitatea colosului cu o înălţime de 3,763 de metri a reînceput vineri dimineaţa. Vulcanul, unul dintre cei mai activi dintre cei 32 pe care îi are Guatemala, produce explozii constante, care aruncă în aer coloane de cenuşă până la aproximativ 5.500 – 6.000 metri deasupra nivelului mării. Comportamentul eruptiv al vulcanului se caracterizează prin zgomote constante şi moderate, similare celei generate de o locomotivă de tren şi seisme de mică intensitate. Până la acest moment nu au fost raportate pagube provocate de erupţie, a patra din decursul acestui an.

Muzeul interactiv “Casa Istoriei Europene”, care a fost inaugurat sâmbătă la Bruxelles, explorează istoria războaielor, a Uniunii Europene, precum şi Brexit-ul dintr-o perspectivă non-naţională. Vizitatorii muzeului construit pe şase etaje şi finanţat de Parlamentul European vor putea face tururi în 24 de limbi, începând cu antichitatea, trecând prin istoria celor două Războaie Mondiale şi până la procesul de reconstruire a unităţii continentului care a urmat. Muzeul a costat 55,4 milioane de euro. Numărul exponatelor este de aproximativ 1.300 şi au fost adunate din 300 de muzee din statele UE. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.