Mapamond (06.02.2017)

Coliziunea violentă dintre un camion şi un autobuz s-a soldat cu un carnagiu în Honduras. Peste 60 de persoane au murit si altre zeci au fost rănite. Accidentul s-a produs la 10 km sud de capitala Hondurasului. Imediat după tragedie, şoferul camionului a fugit de la locul faptei, însă a fost prins ulterior de poliţie şi arestat. 19 persoane au decedat pe loc, iar restul la spital, ca urmare a rănilor suferite.Prima ipoteză avansată de poliţie este că şoferul camionului, care transporta pepeni, a pierdut controlul vehiculului.

Un cutremur cu magnitudinea 5.3, cu epicentrul în Marea Egee, a lovit coasta turcă conform, Centrului de Seismologie din Istanbul. Echipele de căutare și salvare s-au deplasat la fața locului.Seismul cu replica de magnitudinea de 4,9 a rănit cel puțin patru persoane ,a omorat mai multe animale si a afectat zeci de case din cinci sate .

Afișe în care Papa este acuzat că îi asuprește pe catolicii conservatori au umplut pereții clădirilor din Roma dar au fost repede acoperite de autorități.Posterele, îl arătau pe Papă cu o figură încruntată sub care era înscris sloganul „Unde-ți este mila?”Urma apoi un scurt text în care Suveranul Pontif era acuzat de mai multe acțiuni împotriva catolicilor conservatori, inclusiv ceea ce autorii afișelor au numit „Decapitarea Cavalerilor de Malta”.Afișele au apărut la numai câteva ore după ce Vaticanul a anunțat numele delegatului personal al Papei în Ordinul Cavalerilor de Malta, o mișcare ce îl trece pe linie moartă pe cardinalul conservator, care a fost capelan și un critic sever la adresa „devierilor de stânga” ale Papei.