Mapamond (05.09.2017)

Marți dimineață, într-o şcoală din localitatea Ivanteevka, situată la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Moscova, un adolescent, în vârstă de 15 ani, a început să tragă focuri de armă şi a lansat mai multe grenade fumigene. Autorităţile ruse au anunţat că cel puţin patru persoane au fost rănite și transportate la spital. Instituția de învățământ a fost închisă pentru restul zilei, elevii fiind trimiși acasă, relatează Russia Today.

Coastele Statelor Unite sunt amenințate de un nou uragan, extrem de perioculos, denumit Irma. La ora 15.00, ora României, uraganul de categorie 5, se afla la 440 de kilometri est de Antigua şi era însoţit de rafale de vânt de până la 280 de kilometri pe oră. Mai multe insule din Caraibe, precum Puerto Rico și Haiti, se află în stare de alertă. Guvernatorul din Florida, Rick Scott, a declarat și el „urgență” pe tot teritoriul statului său pentru pregătirea în vederea sosirii furtunii, spre sfârșitul săptămânii.

Patru bărbați au fost arestați în Marea Britanie, în urma unei operațiuni antiteroriste, relatează BBC News. Cei încătușați sunt membri ai armatei și au vârste cuprinse între 22 și 32 de ani. Bărbații  sunt acuzați că fac parte din organizația neonazistă Acţiunea Naţională (National Action), interzisă în Marea Britanie anul trecut. Numai susținerea acestei organizații este pasibilă de o pedeapsă de zece ani de închisoare.

Redactor: Ramona Caba