Mapamond (04.07.2017)

Coreea de Nord a lansat azi o rachetă balistică ce ar fi căzut la mai puţin de 200 de mile marine de coastele Japoniei. Arma a avut un zbor de circa 40 de minute și o  traiectorie de aproximativ 930 de kilometri. Lansarea face parte dintr-un lanț de provocări ce au intensificat tensiunile cu privire la înarmarea nucleară. Acest tir a avut loc de Ziua Naţională americană, la câteva zile după întâlnirea lui Donald Trump cu noul preşedinte sud-coreean. Cei  doi au discutat despre ameninţarea nord-coreeană, iar Trump a declarat că “ răbdarea s-a terminat” în ceea ce privește acest conflict. Obiectivul Coreei de Nord este dezvoltarea unei rachete cu încărcătură nucleară, cu rază lungă de acțiune, care să poată lovi teritoriul continental al Statelor Unite, relatează Agerpres.

Ministrul austriac de Interne, a declarat, luni, că Austria este gata să desfășoare trupe la frontiera cu Italia pentru a opri migranții. Conform bilațului, 750 de soldaţi ai Armatei austriece sunt pregătiţi să fie dislocaţi la graniţă. Patru vehicule blindate efectuează deja misiuni în zona de frontieră cu Italia încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Reacția Austriei vine ca răspuns la acuzațiile ministrul italian de Interne, Marco Minniti. Acesta a blamat lipsa de solidaritate a statelor UE în legătură cu problema imigranților. În acest an, 83.650 de cetățeni străini au ajuns pe teritoriul Italiei. Peste 2.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în urma încercărilor lor de a ajunge, pe mare, în Italia, informează Agerpres.

Într-un mesaj video, ambasadorul american Hans Klemm invită românii să sărbătorească Ziua Independenței SUA, la aniversarea celor  241 de ani. Ambasadorul subliniază că anul acesta se celebrează și 20 de ani de parteneriat strategic între România si Statele Unite. Întâlnirea recentă dintre Trump și președintele Iohannis, la Casa Albă de la Washington, este o reconfirmare a acestei legături. Printre prioritățile enumerate de Klemm, se numără promovarea securității, promovarea democrației și statului de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.