Mapamond (04.03.2017)

Panică maximă la nivel planetar. Marile puteri, Rusia şi Statele Unite, sunt în alertă şi fac un anunţ îngrijorător. O nouă grupare teroristă ar putea lansa mai multe atacuri sângeroase. Organizația jihadistă aparuta acum mai putin de o luna in Siria ar putea prelua mostenirea Statului Islamic dupa infrangerea finala a acestuia, avertizeaza diplomatii Kremlinului. Aceste grupari au incercat un „rebranding” pentru a se disocia de imaginea de organizatii teroriste, dar diplomatia rusa avertizeaza ca de fapt ar putea incerca sa preia mostenirea Statului Islamic, in conditiile in care controleaza o regiune importanta din nord-vestul tarii.

Cincisprezece bărbați acuzați de ‘terorism și crime’ au fost spânzurați, sâmbătă dimineață, în Iordania, una dintre rarele execuții din acest regat, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Amman, Mahmud al-Momani. Zece dintre condamnați au fost găsiți vinovați de ‘apartenență la o celulă teroristă’ responsabilă pentru mai multe atacuri, printre care cele ‘contra birourilor de informații generale din Iordania, membrilor forțelor de securitate și ambasadei Iordaniei la Bagdad, în 2003’. Ceilalți cinci condamnați au fost declarați vinovați pentru ‘infracțiuni oribile, printre care violuri’.

O bombă uriașă neexplodată a fost descoperită într-un cartier din nord-estul Londrei. Proiectilul datează din cel de-al Doilea Război Mondial. Școlile și locuințele din zonă au fost evacuate, localnicii fiind nevoiți să se adăpostească în biserică, pe timpul nopții.Bomba cântărește nu mai puțin de 227 de kilograme și a fost descoperită de muncitorii care săpau pentru a construi un bloc.