Mapamond (04.03.2016)

Paul Holmes, un politician liberal-democrat britanic, a îndemnat cetăţenii să voteze în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, argumentând că în Regat au venit “hoţi şi violatori români”, precum şi “jihadişti”. “Marea Britanie are nevoie de imigranţi calificaţi. Nu avem nevoie de interlopi şi violatori, nu avem nevoie de cerşetori agresivi şi, categoric, nu avem nevoie de jihadişti”, a spus Paul Holmes, citat de cotidianul Cornish Guardian. Paul Holmes este iniţiatorul unui grup electoral – “Cornish Liberals Out” – care pledează pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Marea Britanie va organiza în iunie un referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Doi poliţişti au murit şi alte 35 de persoane au fost rănite vineri dimineaţa în sud-estul Turciei, într-un atentat cu maşină-capcană care a avut loc în provincia Mardin şi care, potrivit forţelor de securitate, ar fi fost comis de militanţii kurzi. Atacul nu a fost revendicat.

Kim Jong-un ordonă pregătirea armamentului nuclear pentru a fi folosit “în orice moment”. Liderul nord-coeean a dat acest ordin după ce ONU a impus Phenianului cele mai dure sancţiuni din ultima perioadă, în urma unui test nuclear efectuat în ianuarie şi unui test balistic în februarie.