Mapamond (03.09.2016)

Unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodata în statul Oklahoma, s-a produs astazi, cu valoarea de 5, 6 grade pe scara Richter. In urma seismului, cel putin o cladire istorica a fost afectata, “Este vorba de o cladire veche de 100 de ani. Inca este in picioare, dar structura de rezistenta a fost afectata si au cazut cateva bucati. E posibil sa fie nevoie sa o restauram” a declarat un oficial pentru CNN.

Charlie Hebdo a fost tinta mai multor critici pe retelele de socializare dupa ce a prezentat victimele cutremurului din Italia  ca varietati de paste. Desenul din cel mai recent numar al revistei face referire la orasul Amatrice, cel mai afectat de seismul de 6,2 grade, care a avut loc saptamana trecuta. Imaginea realizata de Charlie Hebdo arata un barbat ranit si o femeie care stau langa un morman de daramaturi din care se pot vedea mai multe picioare. Fiecare dintre personaje a fost numit dupa un fel de mancare.

Extenuata dupa ce a batut magazinele in lung si in lat, o femeie in floarea varstei a sunat la ambulanta sa o duca acasa, plangandu-se ca o dor foarte tare picioarele. inainte, ea sunase si la politie, pentru aceeasi “urgenta”, si a fost redirectionata catre salvare. dispecerul a informat-o ca ambulanta o va transporta la spital, adica la 20 de kilometri de casa ei. Abia atunci femeia si-a dat seama ca prefera sa mearga singura, pe jos, acasa, avand in vedere ca mall-ul era la doar 3 kilometri distanta.