Mapamond (03.07.2016)

Un fost marinar american este prima persoană care a murit la volanul unei mașinii cu pilot automat. Potrivit autoritatilor barbatul s-a izbit într-un camion în timp ce se alfa la volanul unei mașini Tesla Model S, pe o autostradă din statul american Florida.Mașina sofisticată s-a izbit cu parbrizul în spatele camionului, apoi a ieșit din peisaj, lovindu-se în continuare de un gard și un stâlp de electricitate. Incidentul s-a produs din cauza sistemului de pilotaj automat care nu a făcut diferența între zona vopsită în alb a camionului și cer.

Au fost momente de panică generală în Paris, la Turnul Eiffel, în timpul meciului Germania – Italia. Oamenii au fugit și s-au călcat în picioare, după ce s-a auzit mai multe explozii în proximitatea stadionului.Pe imaginile surprinse de unul dintre suporteri se vede cum mii de oameni fug din zonă în doar câteva secunde.Conform informațiilor Mirror, mai multe persoane au fost rănite în urma busculadei create .Exploziile, după cum s-a demonstrat ulterior, au fost cauzate de câteva petarde mai puternice, și nu de un atentat terorist.

Intamplare bizara intr-un oras din Marea Britanie, unde furtul unei masini aproape ca s-a transformat intr-un caz de rapire, fara intentia hotului. O femeie de 27 de ani, care a parcat masina in fata casei, a tras spaima vietii dupa ce un barbat s-a urcat in viteza la volan si a fugit nu doar cu masina, ci si cu un bebelus de 11 luni, aflat în interior. Tanara mama venea de la cumparaturi, impreuna cu doi copii ai sai, o fata de 12 ani si bebelusul.  Fetita a reusit sa iasa exact in momentul in care masina a demarat, insa hoțul a demarat în trombă, cu tot cu micuțul pasager. Infractorul nici nu a observat initial ca este un copil pe scaunul din spate, iar in momentul in care l-a vazut a oprit masina si l-a lasat in fata unei case, la o distanta de aproximativ 5 kilometri.Bebelusul a fost gasit de autoritati la scurt timp de la incident. Iar masina a fost si ea in cele din urma descoperita abandonata. Infractorul însă nu a fost inca gasit.