Mapamond (03.04.2016)

Un român este dat in urmarire internationala dupa ce a fost acuzat că a fabricat legitimaţii false similare cu cele ale FBI şi CIA. Românul s-ar afla pe teritoriul Germaniei, cred serviciile secrete americane. În 2013, un statul american Michigan a fost arestat un bărbat înarmat care avea o legitimaţie falsă similară cu cele emise de CIA. Alţi indivizi au fost prinşi în timp ce foloseau documente falsificate în mod similar pentru a intra într-o zonă securizată a Aeroportului “Ronald Reagan” din Washington şi într-un complex nuclear din Carolina de Sud.

Proteste violente la Bruxelles. Peste 140 de tineri au fost arestati de politistii belgieni dupa manifestatiile ilegale. În spatele gratiilor a ajuns si un sofer care nu a oprit la cererea politistilor, a intrat in multime si a ranit o femeie, de religie musulmana. O alta miscare pacifista, anti-discriminare, a fost organizata in Piata Bursei, locul unde oamenii vin sa le aduca un omagiu celor 32 de victime ale atentatelor din 22 martie. La Bruxelles, manifestatiile au fost interzise dupa un protest de extrema dreapta de la finalul saptamanii trecute.

Turkmenistan se pregateste sa devina una dintre tarile in care fumatul si vanzarea de tigari vor fi complet interzise, pe intreg teritoriul statului. Magazinele care incalca aceasta lege si vand in mod ilegal tigari vor primi amenzi care pot ajunge pana la 1200 de lire sterline. Cateva publicatii independente din tara sustin deja ca piata neagra s-a extins. Un pachet de tigari de contrabanda costa peste 8 lire.