Mapamond (03.02.2017)

Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace un militar, în incinta Muzeului Luvru, anunță presa internațională. Bărbatul a intrat într-un magazin aflat la subsolul muzeului din Paris, având ascuns cuțitul într-un bagaj. Un militar aflat în apropiere a încercat să-l percheziționeze,moment in care suspectul l-a atacat pe acesta folosind cutitul. Militarul a ripostat cu focuri de armă, muzeul a fost evacuat, iar staţiile de metrou din jur au fost închise.La Paris, este alertă în acest moment, dar nu s-a anunțat încă dacă este sau nu vorba de un atac terorist.

Incendiul de la fabrica din Filipine, în urma căruia 126 de muncitori au fost răniţi şi mii au fost evacuaţi, a fost stins după mai mult de 40 de ore de la producere, şase muncitori fiind daţi dispăruţi. Guvernatorul provinciei, Jesus Crispin Remulla, a declarat că mai multe de 100 de muncitori, printre care trei japonezi, au fost răniţi, însă că nu există dovezi că ar fi persoane prinse în complexul   care se întinde pe şase hectare.Focul a început miercuri seară şi a fost stins aproape în totalitate.”Dacă există dispăruţi, ar fi multe familii care să îi caute”, a declarat guvernatorul pentru Associated Press.

Preşedintele american Donald Trump a scris într-o postare pe Twitter “că Iranul a fost atenţionat oficial” pentru testul cu rachetă balistică, după ce administraţia americană a transmis că analizează răspunsul la această acţiune, relatează Reuters”.Ar trebui să fie recunoscători pentru acordul groaznic pe care SUA l-au semnat cu ei”, a mai precizat Trump în postare. Intr-un alt mesaj, preşedintele american a mai scris că “Iranul era în genunchi şi gata să se prăbuşească, însă au venit SUA şi i-au întins o coardă de salvare sub forma acordului cu Iranul, mai exact 150 de miliarde de dolari”.Trump a criticat în mod frecvent acordul nuclear cu Iranul, spunând că este o neînţelegere slabă şi ineficientă.