Mapamond (03.01.2015)

Numărul celor care vor să se înroleze în Armata Franței a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de înscrieri zilnic, în urma atentatelor jihadiste comise la Paris în ianuarie și noiembrie anul trecut. Cifrele au fost furnizate de ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, într-un discurs rostit în fața militarilor francezi de la baza din Emiratele Arabe Unite. Le Drian a subliniat importanța misiunii militarilor francezi împotriva pozițiilor Statului Islamic în Siria și Irak și a insistat că operațiunile împotriva grupării teroriste în cele două țări, dar și activitatea antiteroristă a celor 10.000 de militari din Franța, sunt necesare pentru a-i proteja pe francezi, “războiul trebuie purtat pe toate fronturile”.

Katrina Pierson, purtatoarea de cuvant lui Donald Trump, a aparut recent la CNN pentru a discuta despre criticile lansate de seful sau la adresa fostului presedinte democrat Bill Clinton, dar a atras atentia nu atat prin ceea ce a spus, ci din cauza unui colier ciudat pe care-l purta la gat, alcatuit dintr-un sirag de gloante. Ziaristul care i-a luat interviul, Jim Sciutto, nu a putut rezista tentatiei de a o intreba pe Pierson despre colierul cu pricina. Pierson a raspuns ca este vorba pur si simplu de “o dovada de sprijin pentru micile companii”, o aluzie la comerciantii de arme de foc.

Un băiețel din Australia a devenit vedetă pe internet, după ce a mîncat, în culisele unui meci de cricket, un pepene întreg, la propriu. Imaginile de necrezut au fost surprinse de camerele de vedere ale televiziunii care transmitea partida și au devenit virale în mediul online.Curiozitatea generală – dacă băiatul a terminat de mâncat tot pepenele – a fost satisfăcută de tatăl său, jurnalist sportiv la un post de radio australian, care a răspuns succint: l-a devorat aproape in intregime.