Mapamond (02.08.2017)

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarant că guvernul american nu încearcă o schimbare de regim în Coreea de Nord.  Șeful diplomației americane a lăsat chiar ușa deschisă unui dialog cu Phenianul, în condițiile în care Coreea de Nord renunță la programul său nuclear, scrie BBC.  „Noi nu suntem dușmanul vostru, nu suntem o amenințare pentru voi, dar dacă voi reprezentați o amenințare pentru noi, trebuie să răspundem”, a mai spus secretarul de stat. Liderul nord-coreean a lansat recent o rachetă balistică intercontinentală.Acest  fapt a sporit îngrijorarea legată de amenințarea Phenianului față de continentul american.

Fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, a fost condamnat recent la aproape zece ani de închisoare. Acesta a fost inculpat ieri pentru corupție și spălare de bani într-un alt caz, relatează AFP. Aceasta este cea de-a șasea inculpare pentru corupție a fostului lider brazilian. Lula ar fi beneficiat de avantaje din partea unor companii de construcții pentru renovarea unei ferme. Apărarea susține că ferma nu este pe numele fostului președinte, dar judecătorul anticorupție Sergio Moro afirmă că are dovezi care arată că el este proprietarul de facto. Fostul președinte brazilian susține că este victima unui complot. Acuzațiile l-ar împiedica să candideze la alegerile prezidențiale din 2018.

Trei persoane au fost omorâte și alte cinci au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul într-o curte de judecată din Moscova. Incidentul a avut loc în decursul zilei de ieri. Un purtător de cuvânt al Curții Regionale din Moscova, a declarat că atacul a avut loc în timpul audierii unei bande formate din 9 persoane, ce terorizau străzile din capitala Rusiei. Cinci acuzați încătușați au încercat să evadeze în timp ce erau escortați de doi agenți de pază, scrie The Independent. Potrivit declarațiilor unuia dintre avocații prezenți în sala de judecată, au fost trase cel puțin 20 de focuri.

Redactor: Isabela Boantă