Mapamond (02.05.2017)

O explozie puternică a zguduit districtul financiar al metropolei canadiene Toronto. Deflagrația a avut loc în urma unui incendiu la un transformator subteran și a zguduit, luni după-amiază, districtul financiar din Toronto, determinând poliţia să închidă circulaţia într-o parte a centrului oraşului, în care ieşea fum prin gurile de aerisire de la metrou. Mai multe drumuri au fost închise, în timp ce metrourile nu au oprit în mai multe stații, aflate în zona afectată de explozie. Deflagrația puternică a avut loc în timpul orelor de vârf, ceea ce a provocat un adevărat haos.

Între 30.000 şi 80.000 de persoane au participat la tradiíonalele mitinguri organizate în centrul oraşului Paris, de 1 Mai. Cel puțin 150 de persoane cu cagule pe față s-au infiltrat în rândul manifestanților pașnici și au provocat ciocniri cu forțele de ordine. Acestea au utilizat gaze lacrimogene în centrul Parisului, în cursul mitingurilor organizate, trei agenţi ai serviciilor de securitate fiind răniţi. Mitingul organizat cu ocazia zilei de 1 Mai se desfășoară în condiții tensionate anul acesta, pe fondul alegerilor prezidențiale. Zeci de mii de persoane au ieșit pe străzile Parisului la îndemnul sindicatelor, dar și al celor doi candidați care se înfruntă în turul decisiv al alegerilor, Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Totuși, o mare parte dintre manifestanți, în special tineri, îi resping pe ambii candidați.

Un lanț de săli de fitness din Marea Britanie a lansat o nouă clasă, în timpul căreia clienții… dorm timp de 45 de minute. Scopul acestei ore este să le îmbunătățească starea celor care sunt prea obosiți. Clasa a fost intrudusă după ce un studiu a scos la iveală faptul că 86% dintre părinții din Marea Britanie suferă de oboseală, iar 26% dintre ei dorm mai puțin de cinci ore pe noapte. Mai mult, 5% dintre părinți au recunoscut că au uitat să-și ia copiii de la școală, din cauza oboselii. Acum, ei pot să-și revină în timpul unui antrenament dedicat tocmai lor pentru a-și reveni.