Mapamond (02.05.2016)

Constanta a fost fotografiata din spatiu de un astronaut britanic. Astronautul Tim Peake, aflat pe Statia Spatiala Internationala, a publicat impresionata fotografie cu orasul Constanta pe Facebook. “Constanta, cel mai vechi oras din Romania, locuit si acum”, a scris astronautul langa imaginea care a fost redistribuita de peste 400 de ori

O tabara ilegala cu peste 1.000 de migranti a fost evacuata in nordul Parisului. Aceasta este pentru a treia oara, incepand din luna martie, cand tabara ilegala din zona statiei Stalingrad este evacuata. In total, aproximativ 20 de operatiuni de acest tip au fost intreprinse la Paris incepand din 2 iunie 2015.

Incidente violente la Seattle, după un marș de 1 Mai. Doi polițiști au fost răniți și cel puțin șapte persoane au fost arestate după ce un grup de demonstranți turbulenți au aruncat cu pietre, sticle și cocteiluri Molotov, transmite Reuters.

Primul vas american de croazieră va ajunge în Cuba după 50 de ani de restricţii. Nava a plecat din portul oraşului Miami şi urmează să ajungă în capitala cubaneză, Havana, cu 700 de pasageri la bord. Cuba şi SUA şi-au reluat relaţiile diplomatice anul trecut, însă unele restricţii de transport şi comerţ impuse din timpul Războiului Rece rămân în vigoare. Vasul de croazieră Adonia va efectua curse săptămânale pe ruta Miami-Cuba, a anunţat compania Carnival. Ultima cursă de acest tip care a ajuns în Cuba dintr-un port american a avut loc în 1978, potrivit Associated Press.