Mapamond (02.01.2017)

ISIS a revendicat atacul din clubul Reina din Istanbul, soldat cu 39 de morti. Opt persoane au fost retinute si plasate in detentie luni la Istanbul in cadrul anchetei privind atentatul comis in noaptea de Anul Nou.Arestarile au fost operate de echipe ale politiei antiteroriste, dar nu se cunosc detalii despre cei retinuti. Pe urmele atacatorului din clubul de noapte Reina s-a declansat o vasta operatiune de cautare. Barbatul care a cauzat moartea a cel putin 39 de persoane este in continuare cautat de politie. Cele mai multe dintre victimele atacului sunt cetateni straini.

Simbolul Hollywood a fost “vandalizat” de Anul Nou, fiind transformat in Hollyweed, cu referire la votul locuitorilor din statul California in favoarea legalizarii marijuanei. Schimbarea literelor din semnul Hollywood este o traditie si vandalii au dat o noua lovitura in preajma Anului Nou. Politia a declarat ca exista o filmare a incidentului, insa suspenctul nu a fost inca identificat. Semnul a fost montat in 1923. Pe atunci, era vorba despre ”Hollywoodland”, reclama pentru o firma de imobiliare din zona.

Mariah Carey a susţinut un concert dezastruos de Anul Nou. Diva a avut un spectacol nereuşit cu ocazia aniversării Noului An. Mariah Carey a întâmpinat dificultăţi tehnice care nu i-au permis să performeze aşa cum şi-ar fi dorit. Mariah Carey a acuzat producătorii TV de prestaţia sub aşteptări din noaptea de Anul Nou. Carey a întâmpinat probleme tehnice şi a trebuit să apeleze la playback.  Cântăreaţa a încercat să comunice cu spectatorii spunându-le: „Nu putem auzi. Nu am avut o probă de sunet pentru acest cântec (Emotions)… ne lipsesc unele sunete, dar asta este“. În final ea a renunţat să mai cânte: „Am să spun hai să lăsăm audienţa să cânte, ok ?“. „Şi eu am vrut o vacanţă, nu pot să am una ?“ a mai adăugat ea.  Ultimul lucru pe care l-a spus cântăreaţa înainte de a părăsi scena a fost: „Pur şi simplu nu poate fi mai bine de atât“.