Mapamond (01.08.2017)

Apa din apropierea bazei cascadei Niagara a căpătat zilele trecute o nunță alarmantă de negru și a devenit urât mirositoare,  chiar sub ochii turiștilor care se aflau în zonă, relatează The Associated Press. Administratorii apelor din orașul Niagara Falls, statul american New York, au explicat că descărcarea de gunoaie a făcut parte dintr-o  lucrare de întreținere  a unuia din bazinele sale. Oficialii spun că apa neagră conține reziduuri acumulate și reziduuri de carbon, dar nu conține uleiuri organice sau solvenți. Aceștia au descris mirosul ca fiind „miros normal de evacuare a apei de canalizare”. Conform aceleiași surse, descărcarea a fost în limitele admise.

Poliția din Dubai va introduce primul robot de securitate în aer liber la sol, adică o mașină fără șofer, de dimensiuni mici, scrie CNN. Mașinuța cântărește 125 kg și poate ajunge la o viteză maximă de aproape 15 km/h. Instrumentele de supraveghere ale mașinii, vor fi folosite pentru a identifica fețele, vehiculele căutate și obiectele nesupravegheate. Robotul va alerta ofițerii de poliție de la punctul de control prin intermediul aplicațiilor mobile. Pentru a putea circula, mașina fără șofer identifică obiectele aflate în jurul ei la o distanță de până la 330 de metri.

Hackerii au reușit să spargă serverele HBO. Aceștia au furat scenariul unui viitor episod din serialul Game of Thrones. CEO-ul HBO Richard Plepler, a confirmat informația într-un comunicat de presă citat de CNN. Hackerii au trimis duminică un email către mai mulți reporteri,  în care anunțau scurgerea de informații. Un purtător de cuvânt a declarat că HBO lucrează împreună cu organele de poliție și companiile de securitate informatică pentru a investiga furtul.

Redactor: Isabela Boantă