Mapamond (01.04.2017)

Mai mulţi anifestanţi din Paraguay au dat foc clădirii Congresului, din capitala Asuncion, în timpul unor proteste violente împotriva unei legi, care ar fi fost votată în secret, ce i-ar permite preşedintelui actual să mai candideze o dată la preşedinţie Protestatarii s-au repezit spre clădire, au spart geamurile şi au distrus gardurile.Constituţia actuală a ţării, adoptată în 1992, după 35 de ani de dictatură, impune limite stricte preşedintelui, permiţându-i un singur mandat de 5 ani.Preşedintele actual, Horactio Cartes, însă, încearcă să elimine această restricţie şi vrea să mai candideze o dată, fapt ce stârnit un val de proteste în Paraguay.

Mari părți din India se topeau sâmbătă de la 36 până la 44 de grade Celsius, în condițiile în care vârful temperaturilor de vară este așteptat abia peste mai mult de o lună. Departamentul meteorologic indian a declarat că s-a înregistrat un ”val de căldură până la condiții severe de caniculă” în numeroase zone din centrul și nordul Indiei. Anterior, acesta avertizase că este probabil ca temperaturile de vară în 2017 să fie mai mari decât în mod normal. Cel puțin 2.000 de oameni au murit în India în timpul valului de căldură din Asia de Sud în 2015, când temperaturile au ajuns la aproape 50 grade Celsius în unele zone.

Un zbor de opt minute între Germania și Elveția care a fost declarat a fi cea mai scurtă rută internațională regulată din lume, va fi desființat, au anunțat oficialii.Compania aeriană cu sediul în Viena care opera zborul, abandonează ruta din 14 aprilie din cauza cererii reduse.Mini-zborul a fost criticat de ecologiști ca o sursă de poluare fără sens.