Mapamond (01.03.2017)

Un vehicul a intrat în mulţime, în cursul unei parade care se desfăşura în statul american Alabama, cel puţin 11 persoane fiind rănite, afirmă surse citate de CBS News. Incidentul pare să fi fost accidental, anunţă unul dintre organizatori.”Nu există indicii că incidentul ar fi altceva decât un accident oribil”, a declarat Grant Brown, purtătorul de cuvânt al Primăriei orăşelului şi membru al comisiei de organizare a evenimentului.

O pistă a aeroportului britanic Manchester a fost închisă, în cursul nopţii după ce un vehicul a explodat într-un tunel subteran, provocând un incendiu de amploare, informează The Telegraph. “A izbucnit un incendiu în tunelurile rutiere de sub una dintre piste. Din cauza fumului, traficul aerian a fost restricţionat”, a declarat un purtător de cuvânt al Aeroportului din Manchester.Cel puţin şapte curse aeriene au fost anulate si numeroase echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru stingerea incendiului.

Câteva sute de bărbaţi au alergat peste liniile frontului deghizaţi în refugiaţi, dar au fost opriţi de forţele de securitate irakiene, care scanează mulţimea speriată şi extenuată pentru a-i descoperi pe acei militanţi ai Statului Islamic ascunşi printre miile de persoane ce fug zilnic din jumătatea vestică a bastionului Mosul, relatează Reuters. Forţele de securitate au ridicat un adolescent din mulţime şi l-au întrebat dacă face parte din Statul Islamic. Apoi, adolescentul a fost târât din camioneta plină cu refugiaţi şi forţele irakiene i-au legat braţele. După câteva minute de interogare, adolescentul a recunoscut că a făcut parte timp de trei luni din organizaţia teroristă şi a petrecut o săptămână într-o tabără de antrenament, dar susţine că a gătit pentru jihadişti şi nu a ţinut niciodată o armă.