Mapamond (01.03.2016)

La doar 12 ani, Mohammed Ali si-a lansat propriul joc pe calculator, iar trei ani mai târziu a castigat sute de mii de lire sterline din pasiunea. Jocul a devenit popular foarte rapid, cu peste 3.000 de membri activi in primele luni de la lansare. Acum, tanarul are 15 ani si castiga mai multi bani decat au facut parintii sai intr-o viata.

Cerul Scotiei a fost luminat de un meteor care a bagat locuitorii din Inverness in sperieti. Oamenii au spus că au văzut o lumină albă, roşie şi albastră care a străpuns orizontul si, de asemenea, au declarat ca au auzit o bubuitura. Polţia a primit 999 de apeluri, confirmând că, cel mai probabil, este vorba despre un meteor, în timp ce staţia de meteorologie a precizat că nu există nicio furtună în apropiere. Totodată, există sugestii că ar putea fi vorba despre un semnal luminos provenit de la un satelit.

Urme de locuire vechi de 7.000 de ani au fost descoperite in zona orasului Ierusalim din Israel, in urma unei excavatii la infrastructura din zona araba a orasului “Am gasit mai multe obiecte”, a declarat Ronit Lupo, directorul autoritatii pentru Antichitati din Israel, care a precizat ca toate sunt tipice epocii cuprului. Pe parcursul acestei epoci, oamenii au inceput sa foloseasca pentru prima data unelte realizate din cupru, in timp ce au continuat sa utilizeze si unelte din piatra, de unde si numele hibrid dat perioadei de catre istorici: calcolitic.