Mapamond (01.02.2017)

O nigeriancă de numai zece ani şi-a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra ei chiar în faţa forţelor de securitate, la Banki, in statul Borno. Fetiţa, care purta o centură cu explozibili, s-a apropiat de taberele militarilor voind să ajungă de partea cealaltă a şoselei, în tabăra pentru persoanele strămutate. Soldaţii i-au interzis accesul, însă fetiţa a continuat să meargă spre tabără. Soldaţii au somat-o cu arma, iar ea şi-a ridicat veşmântul musulman pe care îl purta şi şi-a detonat centura cu explozibili. In urma incidentului, nimeni altcineva nu a avut de suferit.

Atacul terorist comis de insurgenţi susţinuţi de Iran împotriva unei fregate saudite, incident soldat cu doi morţi si trei raniti, viza de fapt o navă militară americană, afirmă oficialii din cadrul Pentagonului. Conform serviciilor secrete americane, atacul a fost comis cu o barcă de viteză condusă de un terorist-kamikaze. Analiştii Pentagonului sustin că atacul viza de fapt o navă militară americană, exprimând preocupare că incidentele de acest fel s-ar putea repeta.În octombrie 2016, un distrugător american a fost vizat de un atac cu rachete în aceeaşi zonă, dar a reuşit neutralizarea obuzelor.

Un cetăţean britanic ce lupta voluntar în războiul din Siria s-a sinucis cu propria armă pentru a evita să fie luat ostatic de către reţeaua teroristă Stat Islamic, informează surse kurde, citate de BBC News. Ryan Lock, în vârstă de 20 de ani, a murit la sfârştul lunii decembrie în timpul unei lupte în oraşul Raqqa. Autoritatile au declarat postului BBC, că urmele împuşcăturii făcute sub bărbie sugerează că voluntarul britanic s-ar fi sinucis.Sursele au declarat că britanicul se afla printre cinci luptători ce au fost asediaţi de SI în satul Ja’bar. După ce cadavrele au fost recuperate, examinarea acestora a demonstrat faptul că, intradevar, britanicul s-ar fi fi sinucis, pentru a evita să fie capturat de gruparea Daesh.