Mapamond (01.01.2016)

Imagini spectaculoase de Revelion in intreaga lume. Ca in fiecare an, spectacolul din Sydney a fost unul extraordinar. Focurile de artificii din acest an ar fi costat aproximativ 3.5 milioane de lire sterline. Opera din Sydney a fost din nou luminata de culorile superbe ale artificiilor. Show-ul este atat de popular incat oamenii s-au adunat cu 9 ore si jumatate inainte ca sa se asigure ca prind un loc bun pentru a urmari artificiile. Spectacole extravagante au fost si in Noua Zeealanda, Singapore, Toronto, Londra dar si in mai multe orase din lume.

Un incendiu a avariat un hotel de cinci strele din centru Dubaiului. Conform unui prim bilant, 16 persoane au fost ranite din cauza flacarilor inalte. Incendiul a izbucnit in timp ce mii de persoane se adunau in zona pentru a sarbatori trecerea in anul 2016. CNN scrie ca focul ar fi izbucnit intr-un apartament situat la etajul 20, dupa ce draperiile din camera s-ar fi aprins.

Mai multe orase din Europa au anulat revelionul. Din cauza amenintarilor teroriste, festivitatile de Anul Nou nu s-au mai tinut la Bruxelles. La Paris continua starea de alerta dupa atentatele din 13 noiembrie astfel ca nu a fost cu adevarat sarbatoare de revelion. Au fost luate masuri de securitate drastice si in Austria si Rusia. De asemenea, in Turcia, politia si armata au fost in alerta dupa ce un atentat sinugicas a fost dejucat la Ankara.