Manualele alternative vechi nu mai sunt valabile!

O nouă revoluție în domeniul Educației, anunțată de către ministrul Liviu Pop. Acesta asigură părinții, că toți elevii vor avea noile manuale, până la începerea anului școlar și că mai sunt în curs de desfășurare și alte măsuri ale programului de guvernare.

Ministrul Liviu Pop va face schimbări în domeniul Educaţie, înainte ca noul an școlar să înceapă.  Acesta a declarat faptul că nici un material auxiliar sau alternativ nu mai este valabil. Liviu Pop a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 şi care stătea la baza manualelor auxiliare nu a mai fost actualizat. Așadar, peste 30 de zile, o comisie va elobora noile norme metodologice. Totul este, însă, o teorie, astfel, la începerea anului școlar urmează ca profesorii să decidă cu ce manuale își vor umple școlarii ghiozdanele.

“Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora”

“Fac apel către edituri să nu mai transmită niciun material pentru că nu sunt omologate”

“Consiliul pentru contestaţii a dat răspunsuri, am înţeles că urmeazăşi altele vineri sau luni. Vom lua o decizie după ce avem aceste răspunsuri. Vreau să îi asigur pe părinţi că vor fi manuale până în Septembrie”, a declarat Liviu Pop.

Tot, ministrul a precizat că până la data de 1 septembrie sunt în curs de desfășurare 20 de măsuri ale programului de guvernare, din domeniul învățământului.

Redactor: Lavinia Barbu