Manuale gratuite pentru toți liceenii

Ministerul Educației este obligat să asigure licitația pentru manualele elevilor din ciclul superior al liceului. Asta, după ce magistrații au decis să dea câștig de cauză liceenilor. În urmă cu patru luni, Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus la Curtea de Apel o acţiune îndreptată împotriva Ministerului Educaţiei pentru a obliga instituţia să înceapă achiziţia publică. Decizia însă nu este definitivă și poate fi atacată.

 

Învățământul ar trebui să fie gratuit pentru toți elevii. Dacă până acum, manualele erau asigurate în mod gratuit doar până în clasa a X-a, inclusiv, lucrurile ar putea să se schimbe. Și asta pentru că decizia magistraților de la Curtea de Apel obligă Ministerul Educației să asigure licitația pentru achiziționarera manualelor pentru clasele a XI-a și a  XII-a. Asociația Elevilor din Constanța a depus acum patru luni o acțiune împotriva Ministerului Educației pentru a pune la dispoziția liceenilor, în mod gratuit, suportul de curs necesar pentru ciclul superior la învățământului liceal.

Demersurile reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța nu se vor opri aici.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat, luna trecută, că elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite, începând cu anul şcolar 2016-2017.

Redactor: Cerasela Videanu